Grekland är vad många tycker det klassiska seglingsområdet och för oss svenskar ett oerhört populärt semesterland. Här kan du kan finna det seglingsområde som passar just dig. Allt från lugn familjesegling till tuff havssegling. Du kan hyra segelbåt från Aten för att segla bland dom Saroniska öarna och Kykladerna, från Korfu och Lefkas för att segla i den Joniska övärlden, Kos och Rhodos för att segla bland Tolvöarna och Skiathos för att segla i Sporaderna. Alla fem seglingsområden är väldigt olika. Vilken blir din favorit ?

Säsongen sträcker sig från maj till oktober och du kan välja mellan båtar från ca 30-57 fot. Både under för- och eftersäsong har du gott om plats i hamnarna, och klimat är behagligt.

Skärgården i Grekland är lättnavigerad med få grund. Vårt tips är att börja med lätta områden och hellre komma tillbaka en annan säsong och beta av nya. Lägg upp en realistisk rutt och lägg den gärna så att du kan ta en genväg tillbaka om du hamnar i tidsnöd. Eftersom vi har många hamnar du kan utgå ifrån är envägssegling väldigt populärt.

Utgå ifrån: