Segla från Sardinien

Costa Smeralda, Smaragdkusten, heter skärgården utanför Portisco. Vår bas ligger i Marina di Portisco nära Olbiaflygplatsen och är den perfekta utgångspunkten för segling i det här området.

Från Portisco når man lätt ut i Madalenas skärgård som erbjuder en mängd naturupplevelser och fantastiska stränder, bland dem den berömda ” rosa stranden”, Spiaggia Rose i Budelli. Du kan nå det vilda i Korsika på andra sidan av Bonifaciosundet, norra kusten av Sardinien och ända bort till den orörda ön Asinara. Du kan segla till Oroseibukten i öster, där man kan se den sällsynta munkisälen. I området där emellan kan du tillbringa hur mycket tid som helst med att utforska de otaliga små kuststäderna och byarna.

Maddalena skärgården genomskärs av La Maddalena Island, som är omgiven av Budelli, Caprera, Razzoli, Santa Maria, Santo Stefano och Spargi. Denna grupp av små granitiska bergsöar har varit bebodda sedan förhistoriskt tid, framför allt under romartiden. Skärgården är mest känd för det ovanligt kristallklara vattnet, som när det reflekteras av granit, skapar drömlika sommarfärger. Många av öarna omges av rosa sandstränder, med stenblock av granit balanserade i olika naturliga skulpturer.

Flera av öarna är obebodda och skyddade av att skärgården är ett en naturreservat. Att hyra segelbåt och segla i Maddalena skärgården är en fantastisk möjlighet att uppleva den unika skärgård.

Ön Caprera är starkt förknippad med den italienske självständighetshjälten, Garibaldi, som bosatte sig där fram till sin död. Hans hem är numera ett museum som är väl värt ett besök. Utspridda längs havsbotten runt öarna är resterna av romerska lastfartyg som väntar på att utforskas av dykare eller nyfikna snorklare.

Flyg:

Det går direktflyg och charterflyg till Sardinien. Flygplatsen ”Costa Smeralda International Airport” ligger strax söder om Olbia, 20 km från Portisco. Det finns även en flygplats i Alghero som är en bit längre bort dit flera lågprisbolag flyger.

Flygbiljetter bokar du enklast på hemsidan genom vår sökmotor.

Transfer:

Vår bas i Portisco (Marina di Portisco) ligger en dryg kvart från flygplatsen utanför Olbia.
Kontakta oss så arrangerar vi transfer åt er!

Mat och Kultur:

Italien är välkänt för sitt fantastiska kök. Passa på att prova äkta italiensk pizza och pasta. Italien bjuder även på fantastiska viner och det går ofta att besöka lokala vingårdar och prova det lokala vinet.

Språk och valuta:

Italiens valuta är EURO.
Det finns växlingskontor och uttagsautomater på flygplatserna och alla större öar.
Kontanter rekommenderas på öarna då kreditkort inte alltid godtas.

Kort fungerar dock som betalning på de flesta turistorter.

Utöver italienska talar de flesta inom turistnäringen engelska.

Turistinformation:

Italiens Turist Center:

http://www.italia.it/

Sjökort och literatur:

Det finns alltid sjökort över det aktuella seglingsområdet ombord på båten.

Seglingen i Italien erbjuder fantastisk segling bland vulkaner, stora levande öar och i klart vatten.

Ruttförslag 7 dagar:

Portisco– Cannigione – Palau – Bonifacio – Santa Teresa – Porto Pollo – Portisco

Vädret i Italien är typiskt medelhavsklimat med perfekt segling nio månader per år, från mars till november, med jämna och behagliga vindar kring 6-10 m/s. I det västra seglingsområdet blåser det oftast från nordväst och i det sydligare området oftast från sydost.