Segla i Kanarieöarna

På Kanarieöarna väntar dig en avslappnad och sofistikerad atmosfär, med vackert landskap, bra vindar och fantastisk segling. Ögruppen består av Teneriffa, Gran Canaria, La Palma Fuerteventura och Lanzarote och två, små orörda öar, Hierro och Gomera.

Kanarieöarna kallas för ”The Land of Eternal Spring” och av goda skäl. Det subtropiska klimatet regleras av golfströmmen och passadvindarna. Alla tider på året är en bra tid att besöka ögruppen med garanterad sol och nästan ingen nederbörd!

Vår bas ligger på Teneriffa och efter en kort transfer är du på marinan.

Flyg:

Det går direktflyg och charterflyg till Teneriffas båda flygplatser. Från Teneriffas norra flygplats tar det cirka 15 minuter till vår bas. Flygbiljetter bokar du enklast på hemsidan genom vår sökmotor.

Transfer:

Vår bas ligger 15 minuter flygplatsen (Teneriffas norra flygplats). Kontakta oss så arrangerar vi transfer åt er!

Språk och valuta:

På kanarieöarna används EURO (EUR). Det finns växlingskontor och uttagsautomater på flygplatsen och turistorterna.
Kort fungerar som betalning på dom flesta turistorterna men det kan alltid vara bra att ha med sig kontanter ändå.

Turistinformation:

Kanarieöarnas turistcenter:
http://www.turismodecanarias.com/

Turistguide till teneriffa:
http://www.tenerife.nu 

Sjökort och literatur:

Det finns alltid sjökort över det aktuella seglingsområdet ombord på båten.

Passadvindarna från nordost bestämmer hur vädret blir på kanarieöarna. Det är oftast en mycket tillförlitlig och jämn vind men som kan nå kulingstyrka (14-18 m/s), dock inte nära land eller bakom öarna där en lättare bris då oftast blåser.

Den beryktade Meltemin, (den hårda nordliga vinden som uppträder främst under juli och augusti) blåser inte lika ofta och hårt som i Kykladerna och Dodekanserna. Vindarna här är omkring 3-7 m/s och avtagande framåt kvällen. Ofta är de lugnare eller vindstilla mitt på dagen innan sjöbrisen kommer under eftermiddagen. Under vår och höst är vindarna vanligtvis svaga och sydliga i hela området.

Saroniska och Argoliska öarna och östra Peloponnesos ett väl skyddat seglingsområde med återhållsamma vindar och idealiska för avkopplande segling. I Argoliska bukten (området söder och väster om Hydra) dominerar under sommaren vindar från SO med styrkor på 5-10 m/s. Under vår och höst är vindarna svagare och mestadels sydliga i hela området.