Vill du segla i exotiska vatten är Västindien det kanske mest klassiska seglingsområdet och frågan är om det finns något område som lockar mer. Finns inte drömmen om segling i Västindien hos i princip varje seglare, gammal som ung? Få seglingsområden i världen kan erbjuda samma natursköna vyer, prunkande färger och ett sådant idealiskt segelväder.

Västindien är seglarnas paradis. Här förverkligas drömmen om en fantastisk seglingssemester varje vinter när kylan är som värst här hemma.

Speciellt runt Grenadinerna där det klara vattnet, den fantastiska snorklingen eller dykningen och den stadiga vinden kan det knappast vara bättre för den hängivne seglaren.

De små Antillerna utgör en cirkel mellan Puerto Rico i Nordväst och Venezuela i söder. Vid en segling utefter cirkeln av öar passerar du genom flera olika nationer och får klarera båten ut och in mellan länderna. Öarna och länderna är inbördes olika och utvecklingsnivån, kulturen och befolkningen varierar också allt från det fattiga Dominica till det rikare Martinique, som ju är en del av Frankrike och har ett varuutbud som liknar det europeiska Frankrike. Den franska kulturen lever kvar på vissa öar, den brittiska på andra, men samtliga öar har en ordentlig inblandning av kreolsk eller karibisk kultur.