Skeppare

Vill du gärna bege dig till varmare breddgrader för spännande segling, men saknar erfarenhet eller behörighet ?  Eller kanske är du en van seglare, men vill slippa ansvaret för båten och ha en kunnig guide för området nära till hands? Vill du bara koncentrera dig på att njuta av segelsemestern och inte oroa dig om ankaret draggar? Seglar du med vår besättning tar vi hand om dig. Skepparen tar hand om båten, vilket lämnar dig och dina vänner/familj fria att simma, snorkla, sola och koppla av.

Våra kunniga skeppare har stor erfarenhet av segling i varma farvatten och känner till de lokala förhållandena. Skepparen hittar alla smultronställen som du kanske hade seglat förbi och han (eller hon) har ofta många kontakter iland och kan tipsa om bra restauranger eller intressanta sevärdheter.

Ni planerar seglingen tillsammans och givetvis delar skepparen med sig av sin kunskap om området och tipsar om olika rutter, vindar och skyddade naturhamnar. Att segla med skeppare ger er också större valfrihet, du och dina kan välja att aktivt delta i seglingen eller bara åka med. Att upptäcka nya länder och kuster har alla möjlighet att göra, även utan seglingserfarenhet. Skepparen har det fulla nautiska ansvaret för båten, vilket innebär att du själv inte behöver ha dokumenterad seglingserfarenhet.

Vi har svenska skeppare, vilket underlättar den sociala biten under en kort semester. Väljer ni att ha en skeppare ombord så kan ni komma i kontakt med dem i förväg för att få hjälp och tips inför planeringen av seglingen.

Värdinna

Om du vill har riktig guldkant på ditt seglingsäventyr kan vi varmt rekommendera en värdinna ombord. Våra värdinnor ser till att ni har det riktigt bra, ordnar med måltider och känner väl till det lokala köket. Barnpassning och städning ombord ingår.  Ni väljer själva om ni vill äta ombord eller iland. Maten kan förbeställas och finnas ombord alternativt är ni med och provianterar på den lokala marknaden tillsammans, det kan ofta vara ett äventyr i sig!

Med en värdinna ombord kan du helt och hållet njuta av seglingen och koncentrera dig på att umgås med dina vänner.

Även om du har hyrt en skeppare så är det du som är hyresman, dvs. det är du som har det juridiska ansvaret för båten. Ni står även för besättningens mat samt lämnar dricks om ni är nöjda med den service ni fått.